Je bent hier:

Danielle Steel – Stille eer

In augustus 1941 vertrekt de achttienjarige Hiroko Takashimaya vanuit Japan naar haar oom Takeo en zijn familie in Californië om te gaan studeren.

Voor Hiroko is Amerika het land van barbecues en grote auto`s. Zelfs haar neefjes zijn al meer Amerikaans dan Japans. Tot haar verbazing is het uitgerekend de Amerikaan Peter Jenkins die een onverwachte schakel wordt tussen haar nieuwe en haar oude wereld.
Dan wordt op 7 december 1941 Pearl Harbor gebombardeerd door de Japanners en verklaart Amerika Japan de oorlog. Wanneer president Roosevelt het leger de opdracht geeft alle Japanse Amerikanen in kampen te interneren, moeten ook Hiroko en haar familie samen met duizenden anderen vertrekken naar een kamp …

Danielle Steel verhaalt op indrukwekkende wijze over een zwarte bladzijde in de Amerikaanse geschiedenis. Over een groep mensen die door hun eigen regering in hun eigen land als vijanden werden beschouwd. Maar ook over een opmerkelijke jonge vrouw die, verscheurd tussen twee culturen, vastbesloten is te overleven.

Oorspronkelijke prijs was: €2.00.Huidige prijs is: €0.50.

Uitverkocht

Boekdetails

Aantal pagina's

320

Aantal verhalen

1

Oorspronkelijke titel (s)

Silent Honor

Nederlandse uitgave

1999

Extra informatie

Gedoneerd door Marlies

Misschien ook leuk